ЗА НАС ПРОДУКТИ СЕРТИФИКАТИ КОНТАКТИ

ЗАМРАЗЕНИ ПЛОДОВЕ. ПРАВИЛНА УПОТРЕБА И СЪХРАНЕНИЕ
Хората знаят, че замразяването е отличен начин да съхранят храната, но има много неща, които трябва да се имат предвид относно безопасността на замразената храна.

Колко дълго могат да се съхраняват?
Това зависи от плодовете и температурата, при която се съхраняват. Домашните фризери обикновено имат звездички, отговарящи на определена температура.
На опаковките на замразените плодове е описано точно при каква температура и за колко време трябва да се съхраняват.
Замразените плодове могат да се съхраняват до 12 месеца при температура -18°C или повече.
Съхранението при по-висока температура съкращава срока до 6 месеца. В хладилник, замразените плодове могат да се съхраняват до 24 часа.

Означава ли това, че след 12 месеца съхранение, тези плодове са опасни?
Не. Бактериите не могат да се развиват при температура от -18°C, така че срокът на съхранение се отнася по-скоро до времето за което продукта ще остане в добро състояние. Възможно е дълго съхраняваните продукти във фризера да са абсолютно безопасни, но да са загубили вкусовите си качества.

По добре ли е да си замразим храни в къщи отколкото да купуваме готови?
Производствено замразените храни притежават по-добри вкусови и хранителни качества от домашно замразените. Причините за това са следните:

  • Процесът на замразяване е много по-бърз, отколкото това може да се постигне в домашния фризер. Домашните фризери са създадени да съхраняват замразена храна, а не да замразяват прясна продукция.

  • Процесът на замразяване се извършва със силна струя студен въздух, което позволява запазване структурата на плодовете и по-малко загуба на вода и хранителни вещества при размразяване.  

  • Съдържанието на витамини често е по-високо, тъй като процесът позволява събирането на плодовете в тяхната максимална зрялост.

Могат ли размразените плодове да се замразят отново?
Не. Никога не замразявайте отново размразената храна. Размразените плодове трябва да се използват в рамките на 24 часа.

Каква е гаранцията за качеството?
Замразените плодове на Petra са внимателно подбрани по качество отговарящо на прясно продаваните плодове. Избрани са тези плодове, които могат да се замразяват добре.  
Целият процес на събиране и замразяване се извършва в рамките на няколко часа. Плодовете се замразяват много бързо под силна струя студен въздух и в специални камери, преди да се опаковат.  Опаковката протектира плодовете от дехидратация по време на съхранението.
Производственото съхранение се извършва при  -20°C, за да се осигури запазване качеството на продукцията. Следи се температурата на съхранение по дистрибуторската мрежа, като основна грижа на Petra е поддържане на качествено съхранение до достигане на  готовата продукция до крайния потребител. Цялата продукция непрекъснато се контролира за пестициди и микробиално замърсяване, за да сме сигурни че предлагаме най-високо качество на нашите клиенти.

Какво се изисква от купувача?

Избирайте само опаковки, които не са нарушени. За да сте сигурни в качеството на продукта, взимайте замразените плодове в края на пазаруването и като се приберете веднага ги сложете във фризера.
Ако използвате само част от продукта, бъдете сигурни, че сте върнали останалата част във фризера, преди плодовете да са се разтопили.

За какво могат да се използват замразените плодове?
Преди всичко това е плод на вашите умения в готварството. Но ето и някои идеи:

  1. Добавете няколко замразени плодчета към вашия чай. Това ще придаде уникален вкус и ухание на напитката.

  2. Можете да прибавите замразени плодове към киселото мляко и също да създадете уникална млечна напитка или млечен десерт.

  3. Замразените ягоди, къпини, малини и боровинки са изключително подходящи за бързо приготвяне на малки количества сладка, сосове, кремове, компоти, коктейли.

  4. Могат да се използват за украса на сладоледи и всякакви сладкарски изделия.

  5. А поръсени с пудра или кристална захар, или дори украсени със сметана са идеален десерт за семейството, приятелите и вашите гости.

ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ   КАРТА НА САЙТА